وردپرس چیست؟ صفر تا صد وردپرس
وردپرس چیست؟
بعد از راه اندازی وب سایت، باید محتوایی از نوع متنی، تصویری، ویدئویی یا صوت، روی آن قرار دهید. با کمک وردپرس، میتوانید این محتوا را ایجاد، مدیریت و در نهایت روی وب سایتتان نمایش دهید. اگر بخواهیم دقیقتر بگوییم، وردپرس یک سیستم مدیریت محتوا یا (CMS) است که از قبل کدنویسی و طراحی شده و بصورت سیستمی آماده برای استفاده شما ارائه شدهاست.
با استفاده از این سیستم مدیریت محتوا، برای قرار دادن محتوا روی وبسایت، نیازی به کدنویسی آن ندارید. فقط کافیست تا حدودی با مدیریت این سیستم و کار کردن با آن آشنا باشید.
مزیتهای وردپرس که آن را محبوب کرده است، چیست؟
سیستم مدیریت محتوای وردپرس با وجود رقبا توانست جایگاه خوبی برای خود پیدا کند. در حال حاضر، بر اساس آمار ارائه شده توسط Builtwith از بین یک میلیون سایت بزرگ در دنیا، 339.959 وبسایت با وردپرس راهاندازی شده است. اما اگر بخواهیم آمار را به صورت جهانی بررسی کنیم، بیش از 74 میلیون سایت با وردپرس راهاندازی شده است، که بیش از 30 درصد از کل وبسایتهای ساخته شده در دنیا میشود.
این میزان استفاده از وردپرس برای طراحی سایت، حتما دلایلی داشته است. میخواهیم ببینیم این مزیتها چه هستند.
با وردپرس ویترینی از قالبها و افزونهها در اختیارتان است
وقتی برای اولین بار سایت وردپرسی خود را باز میکنید، احتمالا از دیدن صفحه ساده و بیروح آن جا میخورید؛ اما قطعا به همین شکل نمیماند. نسخه اولیه وردپرس تعدادی قالب در خودش دارد. اگر دیدید کارتان با اینها راه نمیافتد، میتوانید از قالبهای بسیار متنوعی که در سایتها برای دانلود رایگان یا فروش گذاشتهاند، استفاده کنید.
حتی اگر باز هم این قالبها مورد پسندتان نبود، میتوانید کار را به عهده طراحان قالب بسپارید. البته در این صورت هزینه طراحی سایت، برایتان بیشتر رقم میخورد. راستی هزینه قالب برای شما میتواند از 0 تا چند میلیون تومان تمام شود.
علاوه بر قالب احتمالا با توجه به وب سایتی که دارید حتما به افزونههایی نیاز پیدا میکنید. مثلا اگر بخواهید در سایتتان فروشگاه اینترنتی داشته باشید باید افزونه ووکامرس نصب کنید. یا اینکه اگر بخواهید، قابلیت چت آنلاین و چند زبانه بودن را به سایت اضافه کنید، افزونههایی برای این کار وجود دارد.
سئوی وردپرس، برگ برندهای برای اوست!
برای اینکه وبسایتتان توسط دیگران دیده شود، باید آن را برای موتورهای جستجو بهینه (سئو) کنید؛ در غیر این صورت زمان و هزینه خود را هدر دادهاید.
برای اینکه سایت و محتوای آن بهینه باشد، باید نکاتی را در نوشته خود رعایت کنید. خوشبختانه، افزونهای به اسم یوست سئو (Yoast seo)، در وردپرس، این نکات را در محتوای شما بررسی کرده و نتیجه را به شما میگوید تا آن را بهبود دهید.
میخواهیم ببینیم این نکات چه هستند که اینقدر برای گوگل اهمیت دارد؟
تراکم کلمات کلیدی و مترادفهای آن در متن مناسب باشد. (معمولا بین 1% تا 3% است)
کلمه یا عبارت کلیدی در عنوان نوشته و پاراگراف اول باشد.
عبارت کلیدی در توضیحات متا meta description باشد. (توضیحات متا خلاصهای جذاب از محتوای هر صفحه از وب سایت شماست)
طول توضیحات متا مناسب باشد. (حدود 155 کاراکتر)
محتوا شامل زیرعنوانهای محتوا یعنی تگ های H2, H3 و H4 داشته باشد.(مخصوصا تگ H2 J)
در زیرعنوانها عبارت کلیدی باشد.
لینک های داخلی و خارجی داشته باشد.
متن جایگزینی که برای تصاویر استفاده کردهاید شامل کلمه کلیدی باشد.
طول متن هر صفحه از وب سایت حداقل 300 کلمه باشد.
البته این را هم اضافه کنم که نتایج افزونه یوست برای ما فارسی زبانها بدون ایراد نیست. پس پیشنهاد میکنم خودتان کامل اصول سئو را بدانید.
در ضمن، اگر میخواهید در مورد سئو، بیشتر بدانید، مقاله سئو چیست را مطالعه کنید.
با سیستم وردپرس، میتوانید هر نوع وبسایتی داشته باشید
سیستم وردپرس از ابتدا تا الان ماهیت وبلاگ نویسی داشته و دارد. اما بعد از مدتی افزونههای جدید، قابلیتهای آن را بالا برد. مثلا الان میتوانید با وردپرس یک فروشگاه اینترنتی به سایتتان اضافه کنید؛ یا اینکه میتوانید در سایت خدمات دانلودی ارائه دهید؛ یا اینکه میتوانید یک سایت خبری و اطلاع رسانی داشته باشید؛ یا اینکه میتوانید یک وب سایت شرکتی و سازمانی داشته باشید.
طراحی سایت با وردپرس را تا حدی میتوانید سفارشیسازی کنید
برخی تصورشان این است، که با سیستم وردپرس نمیتوانید سایت سفارشی داشته باشید؛ اما این تصور صددرصد درست نیست.
وردپرس با اینکه از قبل کدنویسی و طراحی شدهاست؛ اما نه به این معنی، که اصلا نمیتوانید به کدهای آن دسترسی پیدا کنید. وردپرس یک سیستم مدیریت محتوای کدباز یا open source است؛ یعنی اینکه با کدنویسی در هر قسمت سیستم تغییر ایجاد کنید؛ از تغییر در ساختار گرفته تا در گرافیک.
برای ساخت سایت با وردپرس چه چیزهایی نیاز دارید؟
در مورد هر قدم سعی کردهایم، توضیحات کافی را بدهیم تا ابهامی نداشته باشید.
انتخاب و خرید دامنه
کاربران برای پیدا کردن سایت شما، باید آدرس آن را در مرورگر خود وارد کنند. این آدرس، همان دامنه سایت است. بعد از انتخاب، با پرداخت هزینهای مشخص، آن دامنه را برای خود ثبت میکنید. دامنهای که انتخاب می کنید، باید منحصر به خودتان باشد. هزینه خرید دامنه، به صورت متوسط بین 6 هزار تا 500 هزار تومان است.
خرید هاست وردپرس
فضایی که اطلاعات و دادههایتان را برای استفاده دیگران، روی آن وارد میکنید، هاست است؛ به عبارتی، هاست حافظه سایت شماست که برای قرار دادن محتوا روی سایت به آن احتیاج دارید. سرویسهای مختلفی بسته به میزان حجم در دسترس هستند. هزینه آن بهصورت یک ساله بین 300 تا 2 میلیون تومان است.
انتخاب سرویس هاست مناسب، به میزان اطلاعات و محتوای سایتتان بستگی دارد. طبیعتا، با افزایش اطلاعات، به فضای بیشتری نیاز دارید. به این ترتیب، هزینه بیشتری باید صرف کنید.
نصب وردپرس
سیستم وردپرس از وب سایتهای زیادی قابل دانلود است. دسترسی به آن آزاد و رایگان است! جملهای که بسیار آن را شنیدهاید و شاید باورتان شدهاست که واقعا وردپرس رایگان است. این تنها مرحله رایگان از طراحی سایت با وردپرس است
برای اینکه وب سایت ایدهآل خودتان را داشتهباشید، باید اقدامات زیادی روی آن انجام دهید. در گامهای بعد به آن میرسیم.
نصب قالب و افزونه
فکر میکنید وب سایت های جذاب و متنوعی که می بینید، از اول همین بوده یا اینکه نسخه متفاوتی بودهاند؟ خیر. همه سایت های وردپرسی که می بینید، در ابتدا ساده و خام بوده اند. چیزی که میبینید با نصب قالبها و افزونهها به این شکل درآمدهاست.
برای اینکه، وب سایت مطابق کسب و کار و معیارهایتان باشد، از افزونهها و قالبهای اضافی که طراحی شده است، استفادهکنید. البته برای بهینه ماندن سایتتان، به تعداد افزونهها و قالبی که نصب میکنید، توجه کنید. هزینه قالب آماده بین 600 هزار تا 1 میلیون تومان است. در صورت استفاده از قالب اختصاصی این هزینه بین 5 تا 50 میلیون تومان است.
تولید محتوا و ورود اطلاعات
از اول هدفتان از داشتن وبسایت، قرار دادن محتوا روی سایت، برای استفاده دیگران بوده است. اطلاعات و محتوای سایتتان به نوع و ماهیت آن بستگی دارد. مثلا اگر سایتتان فروشگاهی است، مشخصات محصولات را وارد میکنید. اگر وبلاگ است، مقالات و محتوای متنی و تصویری وارد میکنید.
دانلود مستقیم آخرین نسخه وردپرس
دانلود و نصب وردپرس کاملا رایگان است و تمامی طراحانی که بابت نصب وردپرس از شما وجهی دریافت میکنند، قصد سر کیسه کردن شما را دارند.
توجه داشته باشید تنها هزینه های شما برای راه اندازی سایت، هزینه هاستینگ و قالب وبسایت میباشد و گاها اگر نیاز به افزودن پلاگینی باشد بدانید که پلاگین هایی رایگان در میهن وردپرس وجود دارد که شما میتوانید آن را نصب و فعال کنید مانند پلاگین امنیتی که در پاراگراف بالا معرفی شد.
سوالات متداول پیرامون وردپرس چیست
سیستم مدیریت محتوا یا CMS چیست؟
نرم افزارهایی که در بستر اینترنت با نام CMS یا سیستم مدیریت محتوا معرفی می شوند، در واقع سایت ساز هایی هستند که به مدیریت سایت اجازه می دهند که محتوای سایت را بدون اینکه مجددا سایت را از ابتدا برنامه نویسی کنند، بروزرسانی کنند.
وردپرس چیست ؟
وردپرس یک سیستم مدیریت محتوا و یک سایت ساز است که با استفاده از آن می توانید هر مدل طراحی سایت با هر نوع امکانات را در سریع ترین زمان ممکن انجام دهید. در واقع شما با استفاده از CMS وردپرس می توانید انواع سایت های فروشگاهی، شرکتی، شخصی، خبری و غیره را با بالاترین امکانات طراحی کنید.
قالب وردپرس چیست ؟
قالب یا پوسته وردپرس در واقع همان شکل ظاهری سایت است. تمامی امکانات سایت شامل: رنگ بندی، قالب بندی، ستون بندی، ریسپانسیو بودن، قرارگیری المان ها و ... همگی توسط قالب وردپرس مدیریت می شوند.
زمان یادگیری وردپرس چند روز طول می کشد؟
زمان یادگیری وردپرس و کلا زمان یادگیری هرچیزی بستگی به خودتان دارد. اما عموما افراد طراحی سایت با وردپرس را در از یک روز تا چند هفته فرا میگیرند. طراحی سایت با وردپرس این روزها بازار داغی چه در ایران و چه در کشور های دیگر دارد. با یادگیری وردپرس، منبع درآمدی برای خود دست و پا کنید.
منبع: